Delivery time: 3-5 days - Shipping from 29 SEK - Free shipping for orders over 500 SEK

Virka med MYO: Bambu-trasan

Rengöringstrasan är idag en trendig produkt att virka sin egen, just eftersom det är miljövänligt. Man slipper köpa engångsprodukter eftersom denna bambutrasa kan maskintvättas flera gånger om. Den är mjuk och väldigt snabbtorkande, och dessutom blir den en väldigt fin detalj i köket.Varför en rengöringstrasa? Bambutrasan har lite tunnare garn och blir därför lite pilligare att virka, vilket gör att det kan vara enklast att testa någon annan produkt först och ge sig på disktrasan sedan, om man vill ha det "extra enkelt" så att säga. Inte för att den egentligen är svårare, utan mer för att den kräver mer tid innan den blir färdig. Eftersom de andra produkterna har ett bredare garn är dessa bra att börja med för att få in tekniken, går man sedan över till trasan kommer man ha grunderna. Vilket gör att det kommer gå helt strålande. Det svåraste med trasan (tycker vi) är att välja vilken av alla de fantastiska färgerna man egentligen ska ta?

Vad kan man använda den till? Rengöringstrasa, rengöringshandduk, disktrasa, bambutrasa, kärt barn har många namn. Med all rätt eftersom den har en rad olika användningsområden den passar bra till. Vill du ha den i ditt kök som en disktrasa, det fungerar hur bra som helst. Kanske vill du hellre använda den på morgonen och kvällen när du tvättar av ansiktet? Ja, den passar precis lika bra till det och den ger även en mjuk känsla på huden. Den fungerar även utmärkt till städning i övrigt i hemmet. Vi på MYO gillar att ha flera för att vi inte riktigt kan välja vare sig färg eller användningsområde, de är helt enkelt för fina för att bara ha en.

Hur ska jag ta hand om min rengöringstrasa? Det allra härligaste med denna produkt är att den är återanvändningsbar och man kan använd den om och om och om igen. Som med alla ting mår den så klart bäst av att inte tvättas alldeles för ofta utan när man helt enkelt känner ett behov. Den tvättas som max i 40° och ska efteråt lufttorkas, sedan är det bara att ta fram den och börja använda igen. Kom ihåg att fylla tvättmaskinen (men inte helt packad) vid varje tvätt och spara så mycket på ekonomin och miljön du kan.

Börja din nya mer miljövänliga livsstil med oss på MYO och ha roligt på vägen!

 

Happy virkning och skaparglädje! 💕

 

Hälsar,

Dina vänner på MYO 🌼

Leave a comment