Delivery time: 3-5 days - Shipping from 29 SEK - Free shipping for orders over 500 SEK

MYO Make Your Own - hållbart hantverk för alla 💫

Hej och välkommen till MYO’s blogg! 💛

Väldigt kul att just Du tittar in och läser vårt alldeles första inlägg i detta blogg, som förhoppningsvis kommer att dela glädje och inspiration för hållbart skapande under en lång tid framöver. Här kommer vi att skriva om produktnyheter, nya kollektioner med mera, men också om vår resa som företagare. I veckan blir det nämligen ett år sedan bolaget MYO Make Your Own AB bildades, mitt under första månaderna av den pågående pandemin - samtidigt som jag själv bestämde att flytta närmare mina fritidsintressen och ta detta projekt med mig till Åre.

Ett par månader innan flytt hade jag bestämt att lämna mitt dåvarande jobb i Stockholm för att satsa på min egen dröm: en idé som sakta började ta form under åren i stadsdjungeln och kvällarna då jag låg i soffan, utslagen efter en lång dag på kontoret, och behövde sysselsätta mig med någonting enkelt för att varva ner. Med betoning på enkelt - jag visste redan från början att jag inte skulle ha varken talang eller tålamod att sticka klart en tröja, eller ge mig in på något annat projekt som skulle kräva mycket tid och uppmärksamhet. Så jag började virka disktrasor i olika färger. Dessa var tillräckligt enkla att göra (bra för mig som nybörjare), men fyllde också en praktisk funktion. Snart började jag med att ta med ”virkpåsen” även till olika resor, för att hålla mig sysselsatt t.ex. under långa flygresor.

Sakta men säkert började idén och konceptet för MYO att ta sin form. Hur skulle man kunna skapa produkter som även nybörjare kan lära sig att virka? Och dessutom göra dessa av bra material, som både sparar miljön och där garnet är tillräckligt enkelt att hantera?

Med särskild fokus på material, design och produktens praktiska funktion började jag i början på förra året att virka produkter av återvunnet garn, som tillsammans med bambu-trasan skulle bli den första MYO-kollektionen. Tillsammans med MYOs fantastiska AD Anna Karlin tog vi fram den grafiska designen för förpackningarna & hemsidan, och fyra produkter lanserades under hösten 2020: disktrasan, blomkrukan, korgen och laptop-fodralet.

Spännande saker har fortsatt hända även i år, och även om vi inte fullt har kommit igång med allt än så känns det väldigt kul att äntligen ha nya produkter på gång. I år kommer vi att släppa nya nybörjarvänliga DIY-paket med tekniken ”macrame” samt flytta över alla instruktionsvideos från Instagram till Youtube.

Vårt mål är att skapa högkvalitativa videoinstruktioner till alla produkter, även i olika varianter, och göra dessa lätt tillgängliga för alla som vill lära sig att skapa hållbar och vacker inredning. Genom att köpa ett paket eller två hjälper du oss vidare mot vår stora dröm; att fortsätta jobba med att ta fram nya, tidlösa, hållbara produkter som vem som helst kan lära sig att göra själv. Och det är vi otroligt tacksamma för! 🙏🏻 ☺️

Vårhälsningar från Åre,

Oona // Grundaren av MYO 🌼

Leave a comment