Toimitusaika 3-5 päivää - Lähetyskulut alk. 3,90€ - Ilmainen lähetys yli 60€ ostoksille

MYO och hållbarhet

Garnproducent Lankava

På MYO köper vi in alla garn från Lankava, en garnproducent från Österbotten i Finland. Det är ett företag som grundades redan 1925 och där Lyyli Karppinen var i täten tillsammans med tre andra kvinnor och man producerade tyg av hög kvalitet och vackra färger. Idag drivs det av Lyylis släktingar och man skapar lika vackert och med den kvalitet som Lyylis en gång gjorde.

Lankava producerar garner av alla möjliga olika material, så som lin, bomull, bambu, mohair, alpacka och traditionell fårull.

 

 

Garn & hållbarhet

De garnsorter MYO använder är av återvunnen bomull och det garnet används till produkterna; ”Laptop Case”, ”Flower Pot”, ”The Basket” och ”Macramé Ampel”. Till produkten ”Cleaning Cloth” används istället ett bambu-garn med en mix av bambu och bomull.
Bägge typer av garn som används är av hållbara och ekovänliga material vilket är en mycket viktig punkt för oss på MYO ochäven för att våra kunder ska kunna skapa med bra och snälla material.
Eftersom garnen är av återvunnet/hållbart producerat material kan färgnyanser skifta lite mellan beställningar, men det man säkert kan veta är att nyanserna alltid är naturliga och ”jordliga”.

När det gäller övriga material som används till produkterna (virknålar, ringar, påsar etc.) har MYO en god tanke till planeten och försöker i så stor mån som möjligt använda naturliga material, som exempelvis trä istället för plast.


Förutom att man på MYO arbetar för att ha så miljövänliga produkter och material som möjligt, är det även något som gör kunders liv mer hållbara genom att välja att skapa sina egna produkter. Eftersom de är slitstarka, av hög kvalitet och maskintvättbara är det en garanti att de skapas för att hålla länge och för att man ska slippa köpa vissa engångsprodukter. Skapar man sina egna produkter är det också vanligare att man är mer omsorgsfull med dem.